fbpx

Lietkabelis vs FILOU Oostende

Lietkabelis vs FILOU Oostende

vs

Recap

Nieuwe stunt in Europa voor Oostende na een ijzersterke prestatie in en tegen het Litouwse BC Lietkabelis. Na de zege in de heenmatch won het team van coach Dario Gjergja nu ook de terugmatch en dankzij het verlies van Strasbourg in Holon neemt de landskampioen een serieuze optie op de volgende ronde in de Champions League. Voor de Antwerp Giants eindigt de Europese campagne na de groepsfase.

Weinig belangstelling in de Cido Arena van BC Lietkabelis, waar de muziekkeuze van de plaatselijke dj met Highway to Hell weinig goeds voorspelde voor de Belgische landskampioen, maar vuurwerk kregen de supporters van de thuisploeg niet te zien in de eerste helft. Een stug Oostende hield de fysiek sterke Oost-Europeanen immers stevig in de tang. Thompson kwam snel op twee fouten te staan, maar Desiron nam zijn taak feilloos over. Kuksiks leek voor een eerste bonusje te zorgen op het einde van het eerste quarter (17-13). Buysse reageerde onmiddellijk met een bom aan de overkant. Ondanks de tien Oostendse balverliezen in de eerste helft gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Rust: 39-34.

BELGA

Thompson, die het merendeel van de eerste helft op de bank versleet, ontbond zijn duivels meteen na de koffie met zes punten op rij. Samen met Angola en McIntosh zorgde hij voor een ongeziene 2-21-tussenspurt (41-55). De ruime bonus van veertien eenheden hield Oostende vast tot diep in het vierde quarter (58-72). Het slotoffensief van Lietkabelis was behoorlijk pinnig, maar kwam te laat (68-74). Stunt vanjewelste waarmee zowel Lietkabelis als Strasbourg op twee zeges worden gezet. Holon volgt op één overwinning, maar verloor tweemaal van dit Oostende. De volgende ronde wenkt voor de landskampioen, die wel nog de top twee ontvangt en op bezoek gaat bij de Poolse rode lantaarn Torun.

JLO/BDD / 

Details

Datum Tijd League Seizoen
14/01/2020 18:00 Basketball Champions League 2019-2020

Locatie

Cido Arena
Cido Arena, Parko g. 12, Panevėžys 37310, Litouwen

Uitslagen

TeamT
Lietkabelis68
FILOU Oostende76