fbpx

FINALS GAME 3 | Antwerpen v FILOU Oostende

FINALS GAME 3 | Antwerpen v FILOU Oostende

vs

Recap

Filou Oostende – Antwerp Giants: 2 – 1

Wat een weerbaarheid en doorzettingsvermogen hebben onze Filou’s laten zien tegen een opnieuw extreem hard spelende Giants. De Oostendenaars overleefden de eerste helft zonder Thompson die opnieuw snel naar de kant moest met foutenlast, kregen het vervolgens heel moeilijk in het derde kwart, maar rechtten de rug in de laatste periode van de wedstrijd. Kesteloot werd de held van de avond met 14 punten in de laatste minuten van de partij!

Thompson startte stevig en was onhoudbaar voor Bako. Maar net zoals de vorige wedstrijd liep de Oostendse center al heel snel tegen zijn 2e persoonlijke fout aan die hem opnieuw naar de bank deed verhuizen.  Bako profiteerde meteen en ook Sanders mikte een driepunter binnen (9-4).  Oostende moest even slikken maar herpakte zich via Fieler, Angola en Djurisic (13-15). Het kon doortrekken tot 20-25 maar Antwerpen kon aanklampen vanop de vrijworplijn.  Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot aan de rust.

Ruststand: 33-32

Thompson stond weer tussen de lijnen en was meteen productief, maar jammergenoeg weer niet zo heel lang.  Sanders met een driepunter en Bako vanop de vrijworplijn hielden de score in evenwicht.  Ook Tate mocht aanleggen van de vrijworplijn en na een afgestraft balverlies keek BCO tegen een 48-40 achterstand aan.  Maar de kustploeg kraakte niet. De defense werd aangescherpt en de Giants vonden geen oplossingen meer (55-49).  Aanvallend bleef het echter moeilijk gaan: inleggers werden gemist en driepunters ketsten keer op keer af op de ring. Djordjevic had ondertussen het veld verlaten met een bloedneus waardoor BCO het slot van de partij zonder zijn Generaal moest afwerken.

Maar toen kwam het momentum van Kesteloot: twee driepunters uit de hoek (de 2e en 3e Oostendse driepunters van de wedstrijd), een aanvallende rebound en twee vrijworpen waren voldoende om in één ruk aan de leiding te komen (57-59). Angola deed er nog een vrijworp bovenop en de ultieme Antwerpse driepunter uit de handen van Sanders ging naast.

Eindstand: 57-60

Statistieken>>

Details

Datum Tijd League Seizoen
11/06/2019 20:30 Euromillions Basketbal League 2018-2019

Locatie

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen, België

Uitslagen

TeamT
Telenet Giants Antwerp57
FILOU Oostende60