Onderuit tegen Ljubljana

Niettegenstaande het verlies heeft BCO quasi de ganse wedstrijd geleid. Slechts op het einde van de partij stapelden de foutjes en misverstanden zich op waarvan de tegenstander kon profiteren om het laken naar zich toe te halen.

Een sterke start van de Slovenen (12-4) werd vrij snel ongedaan gemaakt (12-17) waarna een collectief Oostende met Lasisi als speerpunt vlot op voorsprong bleef tot aan de rust (35-38)

Ook na de rust bleef de kustploeg steeds een kleine voorsprong vasthouden, niettegenstaande er bij Oostende wat defensieve misverstanden waren en Ljublijana de rebound domineerde (64-66) . Wanneer in de eindfase ook balverliezen de kop opstaken namen de Slovenen de leiding opnieuw over en gaven deze niet meer af (77-72).

Door de afwezigheid van Djurusic (Nationale ploeg) liet de jonge Servaas Buysschaert zich vooral na de rust opmerken door 7 rebounds te plukken en aanvallend steeds de goeie openingen te vinden. Wegens de afwezigheid van Salumu bij de Lions wordt nu wellicht ook Lasisi opgeroepen om de nationale ploeg te vervoegen.

Ljublijana is tevens een van de tegenstanders van BCO in de groepsfase van de Championsleague.

Williams 5, Lasisi 13, Schwartz 5, Buza 6, Mwema 11, Desiron 8, Buysschaert 10, Djordjevic 2, Fieler 8, Maric 4